Image

Mirë se vini në “Zafir Sajto”!

Shtëpia e të moshuarve në Kumanovë.

Lexo Më Shumë

Image

Të rehatshme, të relaksuar dhe mbi të gjitha, plakjen aktive.

Lexo Më Shumë

YUU Shtëpia e të moshuarve “Zafir Sajto”

Përveç bizneset kryesore të Shtëpisë për të moshuarit, i përbërë nga kujdesit institucional duke siguruar kujdes të plotë, kujdes shëndetësor dhe mbështetje të plotë sociale, një mision i Zyrës së shtëpisë është për të rritur cilësinë e ofrimit të shërbimeve të njerëzve të vendosur me pasurimin e hapësirës së tyre për të jetuar, si dhe një theks të veçantë në marrjen e sa më shumë aktiviteteve të jetë e mundur në mënyrë që të jenë më të rehatshme dhe më të relaksuar, dhe mbi të gjitha plakjen aktive.

Për funksionimin e suksesshëm të shtëpisë si një vo ardhme tërë parashohin aktivitete të cilat do të kuptuar në të ardhmen e afërt si më poshtë: Së bashku me organizata të tjera të komunitetit dhe partneriteteve me organizatat joqeveritare të qytetit do të punojnë për të zhvilluar kujdesin voninstutucionalata për të moshuarit në shtëpi , si në qytet ashtu edhe në zonat rurale, ku detyra kryesore do të merret nga Shtëpia sepse ka burime njerëzore / objekte mjekësore, kujdestare.

Image
Image

Në mënyrë që të mbetemi në përputhje me kërkesat dhe interesat e reja të përdoruesve tanë të shërbimit, ne vazhdimisht përshtatemi dhe pranojmë gjithçka që është e re dhe e avancuar.

Ne jemi një institucion që vazhdimisht përmirësohet dhe investohet në punonjësit e saj. Me këtë emër, mirëprisni në Shtëpinë e të Moshuarve, Zafir Sajto, të jeni miq, partnerë biznesi dhe një FAMILJE …

MISIONI
Ne po ecim përpara drejt krijimit të kushteve më të mira të jetesës për përdoruesit, për t’u dhënë atyre dashuri, buzëqeshje dhe mirëkuptim, dhe për të lehtësuar barrën që kanë grumbulluar vitet në supet e tyre jo të dhunshme.

Së bashku, ne mund të kontribuojmë shumë në pasurimin, sigurimin dhe dhënien e dinjitetit dhe respektit ndaj moshës së tretë … ata meritojnë.

VIZIONI
Hapa të mëtejshëm të suksesshëm drejt zhvillimit të kujdesit institucional me mbështetjen e organizatave të tjera për ofrimin e kujdesit dhe asistencës për të moshuarit në shtëpi.

Image

Në kujtim më mbet i pritja e ngrohtë nga punonjësi social në Shtëpinë dhe më vonë nga stafi teknik, gjë që ishte veçanërisht e rëndësishme për mua në ato ditë të para të qëndrimit tim. Jam këtu tanimë 5 vite dhe më duket shumë bukur…..

GJYSHJA STOJA

Arsyja që kam ardhur këtu është sepse isha i vetmuar pas vdekjes së gruas sime.Atë që më kërkoja dhe më mungonte e gjeta këtu.Kam shumë miq dhe mikesha me të cilët ndajmë çdo ditë çaste të bukura dhe të këndshme…

GJYSHI GJORE

Shtëpija është e bukur,e pastër dhe e rinovuar. Oborri i gjërë, sipërfaqja e gjelbër,lulet janë një kënd i mrekullueshëm relaksues ku unë dhe shoqet emia kalojmë momente të bukura dhe relaksuese. Ulemi të gjitha së bashku, pimë kafe dhe flasim.Fëmijët e mi më vizitojnë kur kanë , i pres me shpirt…..

GJYSHI MILLAN

Kam bërë shumë miq të ngushtë këtu. Çdo ditë ne shoqërohemi dhe mua veçanërisht më bëjnë përshtypje ekskursionet njëditor, sepse vizitojmë vende të ndryshme dhe pastaj kur të gjithë i ndajmë përshtypjet tona së bashku…..

GJYSHJA ELENA

Jam këtu tanimë 8 vite .Në fillim isha skeptike se si do të më duket këtu,por gjithë ajo është tashmë e kaluar. U mësova me të dhe ndihem mirë këtu në shtëpinë time të dytë. Me shoqen e dhomës jetoj shum mirë.Knaqësi të veçantë na paraqesin shfaqjet e fëmijëve, shfaqjet e pjesëve dramaturgjike,ahengjet e ditëlindjeve….

GJYSHI KRSTO

SHOKËT TANË

Shërbimi i shtëpisë sonë, për të gjitha kategoritë e akomodimit, nënkupton kujdes 24 orë në ditë, 365 ditë në vit.

Image

Strehim dhe ushqim

Ne ofrojmë strehim dhe ushqim i cili është i përshtatur për moshën,si dhe statusin shëndetsor të përdoruesve, sipas standardeve HASSP.

Zbuloni Më Shumë
Image

Кujdes shëndetsor

Kujdesi dhe Kujdesi shëndetësor përfshin një rishikim nga një mjek i familjes,kontrollin e presionit të gjakut dhe sheqerit në gjak, analiza bazike laboratorike dhe ardhja e mjekëve specialistë.

Zbuloni Më Shumë
Image

Мbështetje sociale

Mbështetja sociale përfshin mbrojtjen dhe përshtatjen sociale,terapi profesionale, jetën kulturore dhe argëtuese dhe rekreacionin dhe aktivitete të tjera të rëndësishme.

Zbuloni Më Shumë

Informim

Ekskursione të shpeshta njëditore duke vizituar qendrat rekreative aty pranë
01 09.18

Ekskursione të shpeshta njëditore duke vizituar qendrat rekreative aty pranë

Me qëllim përmirësimin dhe rritjen e cilësisë së plakjes dhe më shumë aktivitete që do të jepnin…

Lexo më shumë

Rinovimin e Kuzhinës në shtëpi dhe pajisjen me pajise moderne
01 09.18

Rinovimin e Kuzhinës në shtëpi dhe pajisjen me pajise moderne

Në periudhen e ardhshme,në mënyrë që të përmirësohen kushtet si dhe në interes të rritjes së cilësisë…

Lexo më shumë

Interes në rritje dhe nevoja për strehim
01 09.18

Interes në rritje dhe nevoja për strehim

Duke pasur parasysh se interesi për akomodim në Shtëpinë kohët e fundit është rritur ndjeshëm, jo vetëm…

Lexo më shumë